Fietsen lang bottum-up initiatieven in Rotterdam

Nieuws

Fietsen lang bottum-up initiatieven in Rotterdam

Door: Jacqueline Knudsen | 22-06-2011

Op de fiets door veranderend Rotterdam, bouwputten en sloopgebieden verkennen en op onverwachte plaatsen genieten van kunst en cultuur: dát is het recept van Parfum de BoemBoem.

Dag van de architectuur

Op zaterdag 25 juni sluit Parfum de BoemBoem aan op de Dag van de Architectuur met zinnenprikkelende fietsroutes rondom het thema ‘zelfverzonnen’: initiatieven die niet in een ivoren toren zijn bedacht, maar vanuit het enthousiasme van de Rotterdammers zélf zijn ontstaan. Startpunt van Parfum de BoemBoem is het Schieblock, tevens het Rotterdamse hoofdkwartier van de Dag van de Architectuur. In twee-uur-durende fietsroutes gaan we de stad doorkruisen, bouwplaatsen bezoeken en transformatiegebieden verkennen.

Van het Laurenskwartier, dat een spectaculaire metamorfose ondergaat, tot het Station Hofplein waar in september de nieuwe creatieve hotspot Mini Mall opent. Hier brengen we onder meer een bezoek aan BIRD, de zelfverzonnen droom van Philip Powell en zijn vrienden: een kwaliteitspodium voor jazz in de Hofbogen. Eind van de zomer is het af, maar dankzij een akoestische sessie van zangeres en MC Esperanzah krijgen we vast een voorproefje. Aandacht voor groen in de stad is er ook. Zo is er een bijzondere ontmoeting bij de verticale tuin die 2012 Architecten ontwierp voor het Rotterdamse Stadskantoor. Onderweg worden deelnemers én argeloze voorbijgangers op onverwachte plaatsen en momenten verrast met muziek, dans of poëzie. Parfum de BoemBoem is geschikt voor iedereen met interesse in de ontwikkeling van de binnenstad van Rotterdam. Jong en oud, architectuurliefhebber en leek.

Meedoen?

De fietstochten van Parfum de BoemBoem starten vanaf het Schieblock in Rotterdam (op loopafstand van Rotterdam Centraal). Reserveren kan voor drie tijdstippen: 10.00 uur, 12.30 uur en 15.00 uur. Elke route duurt twee uur. Deelname kost 6 euro per persoon. Reserveren wordt aanbevolen en kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren) of via www.parfumdeboemboem.nl

Foto: Deelnemers van Parfum de BoemBoem luisteren naar de muziek van Goslink op het dak van het Schieblock in Rotterdam tijdens de Dag van de Architectuur in 2010. Fotograaf: Fred Ernst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.