Fietsen langs Haarlemse vernieuwingsprojecten

Fietsen langs Haarlemse vernieuwingsprojecten

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 16-11-2015

Villa groen genominerd voor de Lievende Key PenningOp de fiets tien projecten bekijken die genomineerd zijn voor de Lieven de Key Penning 2015, dat kan tijdens de fietsexcursie die ABC Architectuurcentrum Haarlem op 20 november organiseert. Het thema voor de Lieven de Key Penning is monumentenzorg, hergebruik, behoud cultuurhistorisch erfgoed en renovatie. Tijdens de fietsexcursie wordt getoond hoe gebouwen opgeknapt kunnen worden op een manier die toekomstwaarde heeft en recht doet aan de geschiedenis. Bij ieder project geeft de architect, eigenaar uitleg.

Tien projecten genomineerd

Tijdens de fietstocht staan de tien interessante vernieuwingsprojecten in en rond de Haarlemse binnenstad centraal die genomineerd zijn voor de prijs. Een voormalig advocatenkantoor aan de Gedempte Oude Gracht met behoud van historische details is verbouwd tot woonappartementen. Een oude NS-werkplaats is een duurzaam centrum voor flexwerken en vergaderen geworden. Aan de Nieuwe Gracht is een 18e eeuws monument zorgvuldig gerestaureerd in het kader van een ambachtelijk werkleerproject en aan de Bakenessergracht is een bedrijfspand omgevormd tot licht appartement. De vleugel aan het Provinciehuis is herbouwd maar langs de Dreef wel naar het oorspronkelijk ontwerp uit de jaren vijftig. Nabij de Hout zijn drie karakteristieke villa’s na een grondige renovatie in oude luister hersteld, en aan de Engelandlaan zijn 102 woningen verduurzaamd en ogen als nieuw. De fietsexcursie voert direct langs acht projecten. Twee projecten worden aan het slot van de excursie toegelicht in het ABC.

Stemmen tot 23 november

Tot 23 november kan er op de website www.lievendekeypenning.nl gestemd worden. Dinsdagavond 24 november maakt de jury de winnaar van de Lieven de Key Penning bekend.  De publieksprijs wordt dan ook uitgereikt.

Meer informatie op www.architectuurhaarlem.nl

Foto: Villa Groen is gerestaureerd naar een ontwerp van Verlaan & Bouwstra architecten. Foto: Chris Hoefsmit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.