Film Sagrada el misteri de la creació

Film Sagrada el misteri de la creació

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 12-08-2014

In 7 filmtheaters in Nederland is de film  Sagrada- el misteri de la creació van regisseur Stefan Haupt in première gegaan. De Sagrada Familia in Barcelona is een uniek bouwproject gestart door de controversiële Antoni Gaudi. Het is een project waar al sinds 1882 aan gewerkt wordt. Het heeft een geschiedenis van veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Dit was voor regisseur Stefan Haupt het startpunt voor het maken van de film Sagrada – el misteri de la creació.

Inspiratie en ontwerpproces

Wie was Antoni Gaudi en wat dreef hem om dit gebouw te ontwerpen.Wie zijn die mensen , de arbeiders, architecten en kunstenaars die vandaag de dag nog steeds aan de Sagrada Familia blijven doorwerken, en wat drijft hen? Aan de hand van portretten van deze mensen wordt onderzocht wat mensen bewoog èn beweegt zulke bouwwerken te ontwerpen en te realiseren. Verschillende medewerkers geven een inkijkje in hun werk. Een grote rol is weggelegd voor het gebouw zelf. Binnen- en buitenopnames worden verweven met maquettes, beeldhouwwerken en miniatuurschilderingen. Computerschetsen en de verwrongen vormen in de landschappen die Gaudi inspireerden maken het complexe wezen van de kathedraal compleet.

Gegevens film

Sagrada El Misteri de la Creació is vanaf 14 augustus 2014 te zien in de filmtheaters in Amsterdam (Eye, Balie), Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven.
Regisseur Stefan Haupt zal op zaterdag 16 augustus in Eye en zondag 17 augustus in Den Haag bij de voorstelling aanwezig zijn.
Zwitserland; 2012; kleur; 94 minuten; DCP 2K
Catalaans/Duits/Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Distributie: Contact Film

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.