Finalisten ArchiTenten Challenge 2019

Nieuws

Finalisten ArchiTenten Challenge 2019

Door: Petra Starink | 01-05-2019

Uit 66 ingezonden ArchiTent ontwerpen heeft de vakjury 3 finalisten gekozen. De ontwerpwedstrijd is georganiseerd door BNA en Lowlands en daagt jonge architecten tot 35 jaar uit om hun creatieve talent in te zetten voor het ontwerpen van een festivaltent die op Lowlands van 16 t/m 18 augustus een prominente plaats krijgt. Op 3 juni wordt de winnaar bekend.  Iedereen kan tot en met 28 mei stemmen op zijn favoriete tent via www.architenten.nl

De Trektent

Bart Meere (25), student Civiele Techniek TU Delft
De Trektent is een eenvoudig op te zetten en compact op te vouwen tent. De Trektent staat niet binnen 2 seconden zoals de opgooitent, maar staat zeker binnen een paar minuten. Met dit originele systeem is de tent hoe groot dan ook door 1 persoon op te zetten. Het doek, de slurven en de touwen zijn een oprolbaar/opvouwbaar geheel, zodat de tent makkelijk weer mee naar huis kan.

Inside out There

Jasper Manders (31), bouwkundig ingenieur Cepezed
Deze ultieme 2 persoons–festivaltent is opblaasbaar en is geschikt voor koude en warme dagen. Je kunt de tent letterlijk binnenstebuiten keren in combinatie met het tentdoek. Zo houdt ie aan de ene kant de warmte vast en blijft ie aan de andere kant koel. Ook fijn: je kunt in de tent zitten zonder je hoofd te stoten, terwijl je aan de voorkant zelfs kunt staan dankzij het handige aanpasbare frame. Bovendien maakt een reflecterend materiaal deze tent tot een echte eye-catcher.

Communitytent Bending Bamboo

Bernd de Groot (23), student Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen
Deze tent, bedoeld voor groepen, bestaat uit 5 tentdelen waarin 10 personen kunnen kamperen. Dankzij de luifel ontstaat een ‘gemeenschappelijk binnenplein’ waaromheen de tenten zijn gegroepeerd. Deze luifel dient ook voor bescherming tegen regen en zon.

Ingezonden ontwerpschetsen

De 66 ontwerpschetsen zijn beoordeeld op ruimtelijke creativiteit, innovatief karakter en duurzame gebruikswaarde. De meeste inzendingen kwamen van Academie van Bouwkunst-studenten en jonge architecten. Opvallend was dat veel ingezonden concepten ‘community’ gedreven waren: groepstenten en constructies met gemeenschappelijke ruimtes. De jury heeft ook gekeken naar de maakbaarheid van de ontwerpschetsen.

De jury bestaat uit Ronald Schleurholts (cepezed), Eric van Eerdenburg (directeur Lowlands), Dre Wapenaar (tentkunstenaar), Marc Takken (Karsten Tenten), Jelmer Boomsma (Digital Creative Agency Grrr, partner ArchiTenten Challenge) en juryvoorzitter Fred Schoorl (directeur BNA).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.