Finalisten bekend van Bouw in Beeld fotoprijs

Finalisten bekend van Bouw in Beeld fotoprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-02-2008

Uit meer dan negentig inzendingen zijn tien fotografen geselcteerd die meedingen naar de Bouw in Beeld prijs 2008 van 10.000 euro.

Daniëlle van Ark, Johannes van Assem, Linda-Maria Birbeck, Joris den Blaauwen, Sarah Carlier, Dirk Kome, Anouk Kruithof, Gábor Ösz, Jan Theun van Rees en Antoinette Nausikaa en krijgen tot mei de mogelijkheid een fotoserie te realiseren met als thema Mijn Ruimte, Mijn Plek.

Architectuur
Nederlandse fotografen konden voor het tweede achtereenvolgende jaar hun voorstel voor een fotoserie inzenden waarin de relatie tussen de disciplines fotografie en architectuur centraal staat. Dit jaar worden zij onder de noemer Mijn Ruimte, Mijn Plek uitgedaagd om de emotionele band tussen mens en (woon)ruimte te verbeelden.

De foto’s worden tentoongesteld in Den Haag, Amsterdam en Eindhoven. Bij de opening van de expositie op 18 juni 2008 wordt de winnaar bekend gemaakt. De fotografieprijs is een initiatief van Ballast Nedam.

Talent
Chris Mos van Ballast Nedam: “Zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de inzendingen was dit jaar erg hoog. De tien geselecteerde fotografen hebben in hun portfolio en voorstel blijk gegeven van enorm talent en we verwachten dat zij met verrassende en intrigerende fotoseries zullen komen.”

Het gemaakte werk wordt van 18 juni tot en met 12 juli 2008 geëxposeerd in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Tijdens de vernissage wordt de winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2008 bekend gemaakt. Daarna is de tentoonstelling nog te zien in het Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam (september) en in de Technische Universiteit te Eindhoven (oktober).

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.