Finalisten HEMA ontwerpwedstrijd

Nieuws

Finalisten HEMA ontwerpwedstrijd

Door: Petra Starink | 16-09-2020

De HEMA heeft na 5 jaar weer een ontwerpwedstrijd uitgeschreven en biedt hiermee jong talent de kans om hun product of dienst onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De opdracht voor de design contest 2020 luidde: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuker en makkelijker maakt. Inmiddels zijn de 10 finalisten bekend. Naast de juryprijs is er ook de publieksprijs. Stemmen hiervoor kan hier tot en met 23 september. Op 24 september wordt de winnaar van de publieksprijs bekend.

De 10 finalisten

De plakbak – Floor Beckeringh

De plakbak is ontworpen voor iedereen met groene vingers. Door de innovatieve magnetische verbinding kan een enkele plakbak tegen metalen oppervlaktes  aangeplakt worden.

Houtjes – Rein Reitsma

Herontdek je kleurpotloden set door ze met de HEMA-houtjes aan elkaar te klikken. Jonge kinderen kunnen met enkele potloden al experimenteel tekenen en met aanvullende houten-hoofdjes ook dierfiguren maken.

Pretlicht – Sjoerd Kooistra

Met P(r)etlicht heb je altijd feestverlichting bij de hand en kun je hem naar eigen smaak pimpen met je eigen petflessen. De lege petflessen die afval leken transformeren nu een gekleurde prikkabel in een uniek lampensnoer, voor zowel binnen als buiten.

Stor – Milou Bergs & Edwin van Capelleveen

Met STOR creëer je in een handomdraai jouw eigen unieke etagère. Met vier stapelbare, eikenhouten elementen kun je zelf een etagère bouwen van het eigen servies. De elementen worden bij elkaar gehouden door magneten die in het hout zijn verzonken. Hierdoor worden er geen onnodige elementen toegevoegd.

Kruiderij – Berend Broekhuijsen & Martin van Baaren

De Kruiderij is een levend kruidenrek. Wie niet beschikt over een tuin of balkon, kan met de Kruiderij gewoon thuis tuinieren, verticaal aan een keukenkastje. Het installeren van de Kruiderij is even gemakkelijk als het omgespen van een rugzak.  De Kruiderij wordt zonder schroeven of klemmen vastgezet.

Bloeitegel – Maaike Min

De bloeitegel maakt het je makkelijker om een eigen geveltuintje aan te leggen, of stapsgewijs je ‘tegeltuin’ aan te pakken. Een pakket bevat de volledige basis voor een minituintje en de aanleg is eenvoudig uit te voeren. De kleurige wandjes bakenen de tuin op een handige manier af, zodat een soort bloembak ontstaat.

It’s ok to take a break – Dana de Jong 

Het It’s ok to take a break boek biedt thuiswerkers de mogelijkheid om in hun pauze een rustmoment te pakken door te tekenen en zodat hij of zij daarna weer terug productief aan het werk kan gaan. In dit tekenboek zijn verschillende rustgevende aspecten van tekenen gecombineerd.

Platvoet – Berdien Westerink

Minder geklieder, meer genieten. De PLATVOET helpt je kind zijn/haar beker overeind te houden. De PLATVOET is gemaakt van 100% siliconen. Het is flexibel en kan steeds opnieuw gebruikt worden zonder te beschadigen. Dat betekent minder afval en een lange levensduur. 

Theeleggers –  Laura Looijen

De theeleggers zorgen voor een klein stukje welverdiende rust. Even met een verhaaltje tot rust komen tijdens het drinken van je kop thee.

Houtje-touwjte – Claudia Bleeker

Een boekje met verhalen die door kinderen nagespeeld kunnen worden. Het boekje geeft tips wat voor voorwerpen je uit huis kunt gebruiken. Met een laken kun je een zeil van een schip maken of een dak voor een kasteel.

Kijk hier voor meer informatie over de HEMA design contest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.