Finalisten Lexus Design Award 2018

Nieuws

Finalisten Lexus Design Award 2018

Door: Petra Starink | 31-01-2018

Uit ruim 1.300 deelnemers zijn twaalf finalisten voor de Lexus Design Award 2018 uitgekozen. Deze competitie die voor de zesde keer wordt gehouden nodigt jonge designtalenten uit de hele wereld uit om ideeën in te zenden op basis van een vastgesteld thema. De winnaar wordt tijdens de Salone del Mobile Milano van 17-22 april 2018 bekend.

Thema Lexus Design Award

Het thema van de Lexus Design Award 2018  is ‘CO-’, afgeleid van het Latijnse voorvoegsel dat staat voor ‘in harmonie met’. CO- onderzoekt hoe design een antwoord kan geven op mondiale vraagstukken door een harmonieuze integratie van natuur en samenleving.

Vakkundige jury

De finalisten zijn gekozen door een vakkundige jury die bestaat uit met o.a. architecten David Adjaye en Shigeru Ban.

Ontwerp uitwerken tot prototype

Van de twaalf finalisten mogen vier designers hun ontwerp onder leiding van ervaren mentors uit de designwereld uitwerken tot een prototype:

CO-RKs van DIGITALAB (Portugal): een systeem voor het verbinden van kurkdraad, een duurzaam materiaal en een rekenproces dat ontwerpproducten genereert.
Honest Egg van Aesthetid (Maleisië): een methode (intelligent inktpigment) en een ontwerp (indicator) om de eetbaarheid van eieren aan te tonen.
Recycled Fiber Planter van Eriko Yokoi (Japan): combinatie van textiel en design om gebruikte kleding opnieuw te benutten.
Testing Hypotheticals van Extrapolation Factory (Verenigde Staten): een gezamenlijk voorgestelde testlocatie om de theoretische relatie tussen maatschappij, technologie en milieu te onderzoeken.

Presentatie tijdens Salone del Mobile

De 4 prototypen en gedetailleerde presentaties van de designs van de acht overige finalisten zijn te zien op de Lexus stand tijdens de  Salone del Mobile Milano van 17-22 april in Milaan. Daar wordt ook de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.