Floris Alkemade blikt terug op Rijksbouwmeesterschap

Floris Alkemade blikt terug op Rijksbouwmeesterschap

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-09-2021

Floris Alkemade neemt op 9 september 2021 afscheid als Rijksbouwmeester én voorzitter van het College van Rijksadviseurs. Na een periode van zes jaar draagt hij het Rijksbouwmeesterschap over aan Francesco Veenstra. Live vanuit De Balie in Amsterdam blikt het College van Rijksadviseurs terug op de afgelopen zes jaar. Een gesprek met Floris Alkemade over de rol van bouwmeesters en de kracht van ontwerp. Kijk online mee naar de Talkshow ‘de Kracht van verbeelding’ op donderdag 9 september om 16.00 uur via de website Here-comes-the-sun.nl.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade

Floris Alkemade was de afgelopen jaren intensief betrokken bij diverse rijksvastgoedprojecten, waaronder de renovatie van het Binnenhof en Paleis Huis ten Bosch. Typerend voor zijn Rijksbouwmeesterschap is vooral de kracht van verbeelding. Hij daagde ontwerpers voortdurend uit om te werken aan grote maatschappelijke opgaven: een veranderend klimaat, het nijpende tekort aan woningen, eenzaamheid en de verduurzaming van de landbouw. Bestuurders liet hij zien hoe juist ontwerp kan worden ingezet om deze complexe vraagstukken te realiseren. Met Panorama Nederland toonde hij een optimistisch toekomstperspectief van Nederland; geen doemscenario’s, maar een toekomst om naar te verlangen. Zijn essay De Toekomst van Nederland, de kunst van richting te veranderen oogstte bij een breed publiek veel lof.

Breed palet aan gasten

Op donderdag 9 september ontvangt presentator Renze Klamer samen met Floris Alkemade een breed palet aan gasten: de bouwmeesters Nathalie de Vries en Paul Roncken, officier van justitie Loes van der Wees, voormalig voorzitter van ZLTO Hans Huijbers, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.