Folly Art Norg 2022

Actualiteiten, Nieuws

Folly Art Norg 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-12-2021

Kunstenaars, bouwkundigen, designers, vormgevers, architecten, maar ook hobbyisten kunnen zich vanaf 1 januari tot 1 maart 2022 inschrijven voor Folly Art Norg 2022. Deze wedstrijd is een cross-over tussen bouwkunst, architectuur, design, vakmanschap, kunst in de openbare ruimte en land art. De winnaar krijgt 5.000 euro.

Een folly is een bouwwerk dat met opzet ‘nutteloos’ of bizar is. In het Engels betekent folly dwaasheid. Een folly heeft geen praktische functie en vertelt vaak een verhaal. Hij is in de meeste gevallen te beschouwen als kunst in de openbare ruimte.

De organisatie wil met de Folly Art Norg iedereen de kans bieden een folly te realiseren en bezoekers de gelegenheid te geven deze folly’s te bekijken in de natuurlijke omgeving van het esdorpenlandschap van Norg (Drenthe). Hiervoor zullen gedurende de maand augustus vijftien folly’s in een 7 km lange wandeling in de natuur zijn te bezichtigen. In 2021 kwamen ruim 8.000 mensen de folly’s bekijken.

Eisen aan de folly

Aan de ontwerpen van de folly’s worden weinig beperkingen gesteld. Het moet echter wel een bijzonder bouwwerk worden. De materiaalkeuze is vrij. Omdat het bouwbudget (€. 500) laag is, zal de ontwerper creatief moeten omgaan met de gebruikte materialen. De afmetingen van de folly moeten liggen tussen 3 – 25 m2 waarbij de hoogte beperkt is tot 4 meter. Daarnaast moet de constructie veilig zijn voor bezoekers. De bouwtijd op locatie is een week, voorafgaand aan 2 augustus.

Deelname

Vorm een team met je beste vrienden, collega’s, familie of doe het individueel en maak kans op deelname aan dit unieke evenement. Met een materiaalbudget van € 500,- daagt de organisatie je uit om een ontwerp in te zenden dat voldoet aan de voorwaarden zoals die zijn omschreven in het wedstrijdpakket. Dit wedstrijdpakket is vanaf 15 december aan te vragen via de website of door een mail te sturen [email protected]. Inzenden van het ontwerp is mogelijk van 1 januari tot 1 maart 2022.

Uit de inzendingen worden ontwerpen genomineerd die in aanmerking komen voor realisatie tijdens Folly Art Norg. De ontwerpers van de genomineerde inzendingen komen naar Norg om een presentatie te geven en hieruit zal de selectie worden gemaakt van de uiteindelijke deelnemers van Folly Art Norg. De deelnemers bouwen zelf hun ontwerp op een locatie in of rond Norg.

Op de ‘Over ons‘ pagina vind je wie betrokken zijn bij Stichting Amonet, het evenement Folly Art Norg en de jury van Folly Art Norg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
3 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.