Foodhal wint ideeënwedstrijd Korenbeurs

Foodhal wint ideeënwedstrijd Korenbeurs

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-04-2018

Het idee van ‘De Coöperatieve Eeterij’ heeft de ideeënwedstrijd voor een nieuwe invullling van de Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem gewonnen. Het idee is van Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie BV uit Arnhem.

Foodhal

De Arnhemse Korenbeurs wordt een centrum voor culinaire culturen. In de nieuwe Korenbeurs draait het allemaal om goed eten, samenwerken en ontmoeten. De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs geeft ruimte aan jonge topchefs, passievolle hobbykoks, startende en gevestigde ondernemers, nieuwe Nederlanders die hun culinaire cultuur willen delen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Pand van alle zijden toegankelijk

Het pand wordt van alle zijden toegankelijk gemaakt, waarmee het gebouw als een verbindend kruispunt voor de omringende horeca op de Korenmarkt komt te staan. Vides met zicht op de authentieke plafondschilderingen geven het monumentale pand allure.

Monumentale Korenbeurs

In september 2017 schreef de gemeente Arnhem een ideeënwedstrijd uit voor invulling van de Korenbeurs. Uiteindelijk blever er 2 over, een foodhal en een bierfabriek. De jury, bestaande uit een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs is unaniem over de keuze van De Coöperatieve Eeterij’. De nieuwe invulling van de monumentale Korenbeurs past naadloos in de plannen om het gebied rond de Korenmarkt aantrekkelijker en leefbaarder te maken.

Nieuwbouw Focus Filmtheater

Op 1 juni vertrekt Focus Filmtheater uit het pand, zij betrekken een nieuw pand, ontworpen door DP6 Architectuurstudio aan het Audrey Hepburnplein. De verbouwing in de Korenbeurs kan dan beginnen. Naar verwachting opent de foodhal in 2019 haar deuren voor publiek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.