Forbo vraagt aandacht voor duurzame materialen

Nieuws

Forbo vraagt aandacht voor duurzame materialen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-11-2018

Van 28 t/m 30 november 2018 wordt het World Architecture Festival in de Rai Amsterdam gehouden. Deze 3 dagen komen professionals samen voor een inspirerend programma met lezingen, debatten en conferenties. Forbo Flooring is aanwezig en vraagt om aandacht voor duurzame materialen en duurzaam ontwerpen in de gebouwde omgeving, één van de pijlers van het Klimaatakkoord. Architecten, bouwbedrijven en fabrikanten worden uitgenodigd om samen een stap te zetten in de goede richting. Als fabrikant van Marmoleum is Forbo buitengewoon geïnteresseerd in het Klimaatakkoord en in het bijzonder in het onderdeel de gebouwde omgeving. De vloerproducent gelooft dat het hele proces van transitie naar een nieuwe schonere gebouwde omgeving veel sneller kan en moet.

Klimaatakkoord

Afgelopen zomer werden vervolgens de klimaattafels in het leven geroepen door Nijpels. Deze klimaatdiscussietafels met honderden belanghebbenden als milieuclubs en bedrijven moeten resulteren in een solide plan om de gestelde doelstellingen te halen. En daar dreigt het volgens Forbo mis te gaan: de regering gaat onderhandelen met belanghebbenden die allemaal verschillende belangen hebben en die met hand en tand lijken te willen verdedigen.

Daarnaast lijkt het er sterk op dat de regeringspartijen het niet eens kunnen worden over de klimaatmaatregelen voor burgers en bedrijven. De plannen die er nu liggen zijn vaag, volgens Forbo, en laten zich ook niet doorrekenen. Het gaat weer eens over geld, zo vermoedt Forbo, want men lijkt het vooral niet eens over waar de rekening van de toekomstige klimaatmaatregelen komt te liggen. Iedereen is het erover eens dat er te weinig aan het probleem van klimaatverandering is gedaan tot nu toe. En iedereen is het erover eens dat het goedkoper is om nu geld uit te geven aan maatregelen die de uitstoot van CO2 beperken, dan om af te wachten.’

Duurzame gebouwen ontwerpen

Volgens Forbo is het bovenstaande geen excuus om zelf niets te doen. Volgend de vloerfabrikant kan het makkelijk zelf.  Zie bedrijven die uit eigen beweging van het gas afgaan, energie besparen, fabrikanten die CO2-neutrale producten zoals plafonds en vloeren op de markt brengen, duurzaamheidsmanagers die alom worden aangesteld, architecten die smeken om duurzame materialen en programma’s om duurzame gebouwen te ontwerpen.

Groene energie

Iedereen die een rol speelt in gebouwde omgeving zoals eigenaren, architecten, aannemers, en fabrikanten kunnen er volgens Forbo nu al voor zorgen dat gebouwen CO2-neutraler worden door minder en groene energie te gebruiken, en duurzamere materialen toe te passen. Forbo Flooring laat zien welke bijdrage het zelf levert aan het gebruik van duurzame materialen in de gebouwde omgeving en nodigt geïnteresseerden uit om te praten over wat zij al doen en willen doen.

Forbo staat van 28 tot 30 november op stand c120  tijdens het World Architecture Festival in Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.