Architectuurfotograaf Rien Lous overleden

Architectuurfotograaf Rien Lous overleden

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-04-2013

Op 4 april 2013 is de fotograaf Rien Lous (65) om het leven gekomen tijdens het uitoefenen van zijn vak in het Zuid-Bevelandse Ovezande. De geboden hulp bleek niet voldoende om zijn leven te redden. Rien was een van de oprichters van Dutch Architectural Photographers.

Rien was een zeer gedreven en gepassioneerd fotograaf en eigenaar van Limit Fotografie te Goes. Een echte all-round fotograaf met een voorliefde voor landschappen en architectuur. Hij werkte voor een breed scala aan opdrachtgevers en heeft veel prijzen gewonnen (o.a. PIA d’Or) en publiceerde regelmatig in vakbladen zoals AWM, de architect, ArchitectuurNL en vele andere.

Afgelopen donderdag 4 april was de opening van de nieuwste (DAPh) tentoonstelling in de Hanzehogeschool Groningen. Rien had aangegeven dat hij niet aanwezig kon zijn, omdat hij moest fotograferen. En dat vond hij erg met name omdat een foto van hem (Centre Pompidou-Metz) uitgekozen was als grote openingsfoto en daar was hij enorm trots op. Zijn naam en deze foto werd nog speciaal genoemd in de openingsspeech.

Op de site van Rien Lous is een condoleanceregister geopend

Foto: Rien Lous-Centre Pompidou-Metz

Rien Lous

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.