Francine Houben wil vliegveld omvormen tot park

Actualiteiten, Nieuws

Francine Houben wil vliegveld omvormen tot park

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-03-2022

In opdracht van MAA (Maastricht Aachen Airport) tegenstanders, ontwierp architecte Francine Houben uit Sittard een plan om van het vliegveld een park te maken. Daarbij kiest zij voor bomen in plaats van vliegtuigen en bedekt de landingsbaan met zonnepanelen. Naast de vertrekhal verdiept zich een zwembad.

Het plan moet een soort voorbode zijn voor het sluiten van het vliegveld. Maar de kans dat dit echt gebeurt, is niet groot. De provinciale politiek bedacht zelf vier toekomstscenario’s waarbij er maar eentje uitgaat van sluiting. En dat is nog de minst populaire optie.

What if

Toch geeft de Alliantie tegen de uitbreiding van MAA niet op en is blij met het plan van Houben. Als het vliegveld sluit dan ligt het plan klaar en is door crowdfunding te financieren. Een plan waarin het hele terrein is omgetoverd tot een groot park met veel groen, zonne-panelen en een zwembad. Gericht op duurzaamheid maar ook op samenwerking tussen bedrijven uit de regio en toerisme. Passend bij de tijd van nu.

Op 19 april komt het provinciebestuur met een definitief voorstel en zal blijken of het vliegveld zal sluiten of mogelijk met Schiphol gaat samenwerken. Een van de vier andere scenario’s. Op 3 juni beslist het Limburgs Parlement definitief over de toekomst van MAA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.