Frits van Dongen opent architectuurjaar CASA

Frits van Dongen opent architectuurjaar CASA

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-01-2015

Op 20 januari opent Frits van Dongen het architectuurjaar bij CASA in Arnhem. Frits van Dongen was tot voor kort Rijksbouwmeester. Hij zal ingaan op het landelijke jaar van de ruimte en zal zijn plannen voor de uitbreiding en renovatie van het Musis sacrum in Arnhem presenteren. Tevens wordt het jaarthema van CASA ‘Anno 2015’ gelanceerd.

Met het nieuwe jaarthema ‘Anno 2015’ wil CASA de balans opmaken, terugblikken en vooruit kijken. Voor deze opening is Frits van Dongen uitgenodigd. Hij is architect van de nieuwbouw en renovatie van Musis Sacrum en is gevraagd om vanuit zijn recente functie als Rijksbouwmeester het landelijk perspectief te schetsen. Wat heeft de VINEX-opgave ons land gebracht en hoe wordt Nederland in de toekomst ingericht?

Berry Kessels, voorzitter van CASA schreef in 1997 Stand van de Stad waarvoor hij 15 spraakmakers sprak over de toekomst van Arnhem. Hoe staat Arnhem er nu voor en is het reisdoel 2015 bereikt? Tenslotte zal Edwin Verdurmen, directeur van CASA het programma van 2015 toelichten.

Lees hier de artikelen die eerder zijn geplaatst op Architectuur.nl

Opknapbeurt Musis Sacrum door van Dongen-koschuch

Architecten geselecteerd voor nieuwbouw Musis Sacrum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.