Futuristisch restaurant met haven

Futuristisch restaurant met haven

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-05-2009

Een groep investeerders wil een restaurant bouwen langs de A50 in Heteren, naar een ontwerp van futuristisch tekenaar
Rudolf Das en het Arnhems architectenbureau Geesink.Het complex is gepland nabij parkeerplaats Weerbroek, pal achter het Texaco-tankstation.

Volgens Arnhemmer Leo de Lobel, één van de investeerders, kan de bouw van het wegrestaurant tegelijk beginnen met de verbreding van de A50 tussen de knooppunten Valburg (A15) en Grijsoord (A12).

Haven en aanlegsteiger
De investeringsgroep is in overleg met de gemeente Over-Betuwe over de aanleg van een verbindingsweg, inclusief brug over de watergang, van Weerbroek naar het te bouwen wegrestaurant. Het is de bedoeling dat het restaurant (2000 vierkante meter) niet alleen via de weg, maar ook via het water bereikbaar wordt. De Weerbroek wordt omsloten door de riviertjes de Linge en Eldense Zeeg. Het wegrestaurant is in de planopzet voorzien van een haven en aanlegsteigers. Het complex moet, aldus De Lobel, door gebruik van duurzame materialen en energiebronnen in ieder geval in de zomerperiode zijn eigen warmtevoorziening kunnen regelen. Op en rondom het wegrestaurant komen bomen en planten.

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.