Ganzedijk hoeft niet plat

Ganzedijk hoeft niet plat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-11-2008

Het Groningse gehucht Ganzedijk is gered van de slopershamer. De plannen om het dorp volledig met de grond gelijk te maken, zijn definitief van de baan.

De Stuurgroep Ganzedijk, met daarin de provincie Groningen, woningstichting Acantus en de gemeente Reiderland, heeft dit besloten.Een woordvoerder van de provincie Groningen heeft dit bevestigd. Het plan om het volledige dorp, dat zestig woningen telt, volledig tegen de vlakte te gooien was afkomstig van de Koöperatieve Architectenwerkplaats in Groningen, die in opdracht van de gemeente Reiderland heeft onderzocht of er toekomst is voor het dorp. Volgens de onderzoekers was er voor het verpauperde dorp maar één oplossing: de slopershamer.

Eigen plan
De inwoners van Ganzedijk reageerden woedend en besloten daarop met een eigen toekomstplan te komen, dat eind oktober aan de Stuurgroep werd gepresenteerd. In het plan stelden de bewoners onder andere voor de woningen op te knappen en de leefbaarheid in het dorp een impuls te geven.

Na het lezen van de plannen heeft de Stuurgroep besloten definitief van sloop af te zien. Samen met een groep inwoners van Ganzedijk wordt nu gewerkt aan een toekomstplan voor het dorp. Het eerdere plan van de inwoners dient dan als basis.

Omdat er nog geen concrete plannen liggen, kan de provincie nog geen uitspraken doen over de hoogte van een financiële bijdrage. Wel liet verantwoordelijk gedeputeerde Pim de Bruijne weten een beroep te willen doen op Den Haag voor extra financiële steun.

Bron: Nederlands Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.