Garage Loft door Bricks Amsterdam

Garage Loft door Bricks Amsterdam

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-03-2015

James van der velden is interieurontwerper en heeft sinds 2010 zijn eigen design bureau Bricks Amsterdam. Een oude verlaten garage uit 1950 werd door hem getransformeerd naar een nieuw appartement.

Op bijna 130m2 woonoppervlak komen vintage meubelen, design lampen en antieke kunstwerken samen. De robuuste eettafel is door James zelf ontworpen en gebouwd en de tafel is in verschillende formaten bij hem te bestellen. Decoratieve kunst wordt samengebracht met beeldende kunst en hierdoor is de woning bijna een museum geworden.

Het design van de master-slaapkamer wordt gedomineerd door een oldtimer motorfiets die aan de wand hangt en herinnert aan de oorsprong van het pand. In de badkamer staat een oude werkbank met een wastafelmeubel, waarop de wasbak van Duravit pronkt.

Contrast tussen donker en licht

De hele woning is een spel van contrasten, donker en licht, texturen en gladde oppervlakken. De zwart-witte elementen zoals de zwarte kozijnen onderstrepen de pure, witte wanden. Tussen de slaapkamers en de woonkeuken is een binnentuin ontstaan en hierdoor wordt de tegenstelling tussen binnen en buiten op een mooie manier doorbroken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.