Garage van Ipe hout

Actualiteiten, Nieuws

Garage van Ipe hout

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-06-2015

Sinds kort staat er een bijzondere garage in de gemeente Oost-Gelre. De gevels en dakvlakken van de garage zijn geheel bekleed met FSC gecertifieerd Ipe. Het ontwerp is van Frank Vijftigschild, architect bij MAAS Architecten in Lochem en Zeist, die enkele jaren daarvoor de landelijk gelegen villa heeft ontworpen. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerd bos in Brazilië en geleverd door Van den Berg Hardhout te Lopik. Bouwbedrijf Hubers uit Lichtenvoorde heeft de garage gebouwd die in april dit jaar is opgeleverd.

De opdrachtgever heeft zeer nadrukkelijk voor hardhout gekozen vanwege enerzijds de goede kwaliteiten en anderzijds het zachte karakter en de natuurlijke warmte die zo’n gevel uitstraalt. Zeker in zo’n prachtige landelijke omgeving met veel groen’, aldus Frank Vijftigschild.

Het complete eindproduct is door Van den Berg Hardhout in Lopik geïmporteerd, gedroogd, bewerkt en geleverd. Bert Linge, senior verkoper voor Van den Berg Hardhout: ‘Het mooie is dat door het gebruik van dit Ipe hout een FSC-leverancier in Brazilië gesteund wordt in zijn keuze voor duurzaam bosbeheer. Dat is dubbele duurzaamheidswinst: het bos is gebleven en wij zien hier een garage die jarenlang mee kan’.

De garage biedt plaats aan vier auto’s die via verschillende entrees onafhankelijk van elkaar kunnen in- en uitrijden.

Beeld:  Van den Berg Hardhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.