Gebouw van het Jaar Noord-Nederland

Gebouw van het Jaar Noord-Nederland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-03-2009

Op donderdag 19 maart aanstaande worden in Groningen de genomineerden en winnaar van de Noord-Nederlandse voorronde van BNA Gebouw van het Jaar 2009 bekendgemaakt.

Hugo Priemus (Onderzoeksinstituut OTB, emeritus hoogleraar Technische Universiteit Delft) geeft een inleiding op het thema, onder de titel ‘De staat van de Nederlandse woningmarkt’. Hierin schetst hij onder meer de terugloop van nieuwbouw van woningen en de stagnatie van opdrachten aan architecten en bouwbedrijven. Hij stelt de vraag in hoeverre er sprake is van een falende markt en in hoeverre van een falende overheid.

Prijsuitreiking
Het hieropvolgende debat focust op de vraag hoe we met de crisis in de bouwsector en op de woningmarkt om moeten gaan. Aansluitend aan het debat vindt de prijsuitreiking plaats. De jury onder leiding Fred Schoorl (Ymere, Amsterdam) en verder bestaande uit Harry Abels (IAA Architecten, Enschede), Moriko Kira (Moriko Kira Architects, Amsterdam), Peter Groot (Hoogte Twee architecten, Arnhem) en Rob Docter (directeur Berlage Instituut, Rotterdam) heeft vijf gebouwen genomineerd. Fred Schoorl maakt de genomineerden en de winnaar bekend.

Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.