Gebouw X van Windesheim officieel open

Gebouw X van Windesheim officieel open

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-06-2010

Gebouw X van Windesheim is de nieuwe behuizing voor medewerkers en studenten van de School of Business & Economics en de School of Media en heeft een bijzondere gevel, ontworpen door Broekbakema architecten te Rotterdam. De gevel bestaat uit een omhulsel van witte kunststof gevelelementen van twaalf meter lang. Hierin zijn drieduizend driehoekige ruiten verwerkt, waardoor een X-vormig patroon ontstaat. De gevelelementen zijn vervaardigd door Holland Composites Industrials in Lelystad.

Het vijf verdiepingen hoge gebouw bestaat uit twee delen die split-level ten opzichte van elkaar liggen. Ze worden met elkaar verbonden door loopbruggen. Dit alles geeft een sfeer van licht en openheid. Dé centrale plek in het gebouw is het grote atrium, de gemeenschappelijke ruimte. Hieromheen zitten de leslokalen, studielandschappen en werkruimtes. Al met al kenmerkt gebouw X zich als een bijzonder gebouw dat creativiteit, energie, licht en ruimte uitstraalt.

Duurzame toiletten
Het gebouw beschikt over toiletten die zijn gebaseerd op een duurzame techniek waarbij urine en ontlasting gescheiden worden opgevangen en afgevoerd. Dit leidt tot een afname van watergebruik en verontreiniging van water. De opgevangen stoffen worden gerecycled tot meststoffen en biogas.

Lees hier een artikel over Gebouw X in Glas in Beeld

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.