Gebouwensemble voor wonen en werken

Nieuws

Gebouwensemble voor wonen en werken

Door: Petra Starink | 20-12-2016

Het Van Leeuwenhoekkwartier bij het nieuwe station en de historische binnenstad van Delft groeit uit tot de nieuwe woonplek voor werknemers van kennisintensieve bedrijven en start-ups. Naast 130 huurappartementen en werkunits komt er een ondergrondse parkeergarage, een daktuin en een binnenplein grenzend aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark.
Architectenbureau Barcode vertaalde dit woon/werkconcept naar een ontwerp, bestaande uit 3 gebouwen gegroepeerd rond het binnenplein, dat het hart vormt van het plan en zal fungeren als ontmoetingsplek.

Binnenplein als centrale ontmoetingsplek

Het binnenplein vormt het hart van het plan en zal fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Vanuit de binnenstad, de toekomstige Ireneboulevard, de Engelsestraat en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark is deze plek vanaf iedere kant makkelijk te bereiken. Dit duurzame plan met een energieprestatiecoëfficiënt (epc) van 0,2 krijgt een omvang van circa 17.800 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

Veld 5 locatie

Het woon/werkplan op de Veld 5 locatie draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en hun werknemers. Uit onderzoek blijkt dat deze groep graag wil wonen vlakbij het centrum, in een huurwoning, in een gebouw dat ontmoeting en de mogelijkheid om samen te werken faciliteert en waar men naar behoefte voorzieningen met elkaar deelt. Op dit gebied is in Delft weinig aanbod. Dit project voorziet in die behoefte en geeft (startende) bedrijven en hun medewerkers volop de kans om zich te huisvesten in Delft.

Samenwerkende partijen

De omgevingsvergunning wordt eind 2016 aangevraagd en start van de bouw is september 2017. In de samenwerking met OBS en Gemeente Delft, neemt ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Amvest wordt eigenaar en verhuurder van het hele programma.

Beeld: Nieuw Delft

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.