Gebruiksgerichte architectuur cepezed

Gebruiksgerichte architectuur cepezed

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-10-2012

In het centrum voor Kunst & Erfgoed in Alkmaar is van 12 oktober t/m 11 november de architectuurtentoonstelling  ‘Gebruiksgerichte architectuur van cepezed’  te zien.

Architectenbureau cepezed is bekend om een mens- en gebruiksgerichte architectuur met een rijke ruimtelijke beleving. De aanblik van de projecten is zowel bescheiden als opvallend. Zonder nadrukkelijk aandacht te vragen, nemen ze krachtig en vanzelfsprekend hun eigen ruimte in. Intern kenmerken zij zich door vriendelijkheid, flexibiliteit en dienstbaarheid.
cepezed richt zich evenzeer op het resultaat als op de weg daar naartoe. De ontwerpen hebben daarom een strikt rationele opzet. En ze komen met technisch vooruitstrevende, industrieel vervaardigde componenten snel tot stand. Daglicht draagt als favoriet bouwmateriaal belangrijk bij aan de duurzaamheid van de projecten. De kosten, planning en kwaliteit zijn bij cepezed voortdurend onder controle. De tentoonstelling bij het AIA toont een selectie van plannen en gerealiseerde projecten van het bureau dat in 2008 voor het gehele oeuvre de hoogste Nederlandse architectuuronderscheiding, de BNA Kubus, kreeg toebedeeld. Diverse projecten komen hierbij aan bod zoals; Esic, Jinso, Westraven, the Outlook, Audax Textielmuseum en het nieuw te bouwen Medisch Centrum Alkmaar.

Locatie: Centrum voor Kunst & Erfgoed
Bergerweg 1
1815 AC Alkmaar
Maandag t/m vrijdag 9-17 uur
Zaterdag 12-17 uur, zondag 14-17 uur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.