Gedicht Deelder pronkt op muur voormalige Jazz Club C5 Rotterdam

Nieuws

Gedicht Deelder pronkt op muur voormalige Jazz Club C5 Rotterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-11-2021

In opdracht van projectontwikkelaar VORM realiseerde kunstenaar Marcel Labrie op het monumentale pand de Nieuwe Maaskant aan de Schiehaven in Rotterdam een gedicht van ‘nachtburgemeester’ Jules Deelder. De muurschildering brengt een eerbetoon aan jazzliefhebber Deelder en staat tevens symbool voor de vroegere Jazz Club C5. Het is de laatste herinnering aan de positie van de gesloopte loodsen die naast het poortgebouw De Nieuwe Maaskant stonden.

Felgeel geschilderde muur

De felgeel geschilderde metselwerk muur, met entreedeur, gaf van 1990 tot 2016 toegang tot de vroegere Jazz Club C5 waar grote namen zoals Riverboat JB, Harry’s Jazz & Blues en The Scat Cats hebben opgetreden. Dat Deelder deze plek veel bezocht staat buiten kijf.

Architect Huig Maaskant

De Nieuwe Maaskant was het voormalige Poortgebouw in de Rotterdamse Schiehaven, van de hand van architect Huig Maaskant. Een monumentaal gebouw dat nauw verbonden is met de havens van Rotterdam. Huig Maaskant leverde een belangrijke bijdrage aan de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Hij kreeg in 1956 de opdracht van stuwadoorsbedrijf Progress om op de kade van de Schiehaven de oude houten loodsen te vervangen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.