Geen bouwer station Arnhem

Geen bouwer station Arnhem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-05-2008

De laatste kandidaat om het nieuwe Arnhemse treinstation te bouwen, een Duits consortium, is op een zijspoor geraakt. Maandag leek het er nog op dat er alleen uitstel zou zijn wegens de moeizame onderhandelingen. Er is echter definitief geen overeenstemming bereikt met de Duitse bouwer, die 55 miljoen euro meer nodig denkt te hebben dan beschikbaar is.

Bouwput
De kans is groot dat het plan helemaal niet uitgevoerd kan worden. Daarmee blijft de omgeving van het Arnhemse station een bouwput en blijft het veelbekritiseerde tijdelijk station langer in gebruik.

Aan het nieuwe station wordt al sinds 1997 gewerkt. De blikvanger van het nieuwe station zou een futuristische ov-terminal moeten zijn. Geen enkel Nederlands bedrijf wil zich wagen aan het ingewikkelde ontwerp van architect Ben van Berkel.

Onrust
In politieke kringen is grote onrust ontstaan over het tot nu toe desatreus verlopen project. Overleg met de ministers Eurlings van Verkeer en Cramer van VROM heeft maandag geen uitkomst geboden.

Wel is afgesproken dat ProRail probeert om bedrijven alsnog te interesseren voor het project. Ook is Van Berkel gevraagd zijn ontwerp te versimpelen. Rijk, provincie Gelderland noch gemeente Arnhem zijn bereid extra geld op tafel te leggen.

Bron: De Gelderlander

Architectuur.nl plaatste al eerder;
Opnieuw uitstel nieuw NS-station Arnhem

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.