Geest van Fellini in scheepvaartarchitectuur

Nieuws

Geest van Fellini in scheepvaartarchitectuur

Door: Petra Starink | 09-10-2012

In het Italiaanse Riccione werd een monument volledig getransformeerd door architect Antonio Scarponi van de Zurichse studio Conceptual Devices. De renovatie is niet alleen een functionele revolutie, het originele Trampolines Suite Hotel werd omgevormd tot een hotel-restaurant, maar is ook een technisch-esthetisch hoogstandje.

Architect Antonio Scarponi, oprichter van de studio Conceptual Devices (in samenwerking met architect Andrea Zausa voor de eerste fase, en architect Stefano Massa voor de uitvoerende fase), koos ervoor om “de make-up van Trampolines te retoucheren” met DuPont™ Corian®, een geavanceerd en populair materiaal voor interieurontwerp dat  langzaam maar zeker een belangrijke speler wordt in de sector van de gevelbekleding.

Het Trampolines Suite Hotel wordt gekenmerkt door een architectonisch omhulsel van meer dan duizend vierkante meter. In slechts twee winters tijd werd de veertigjarige geschiedenis van Trampolines opnieuw ontworpen, gerenoveerd en geïnterpreteerd. Het resultaat is een architecturale structuur die zich verschuilt achter een soort schip: de geest van Fellini, minimalisme en de ziel van Romagna,” aldus architect Antonio Scarponi.

Scheepvaartdesign

“De achttien suites van het Trampolines Suite Hotel, met zicht op zee en een prachtig zonneterras met jacuzzi’s, worden architecturaal omsloten door een klassiek scheepvaartsdesign. De grote terrassen en balkons doen denken aan het dek van een enorm cruiseschip. De homogeniteit en kleur over de gehele dikte geven het gebouw de elegantie en de strakheid van een volledig witte jurk.

Bekijk hier de video van het hotel restaurant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.