Gek wint Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009

Gek wint Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-02-2009

De gek voor natuurlijke ventilatie heeft de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009 gewonnen. De prijs ging naar EGM Architecten uit Dordrecht dat hiermee een vijfdaagse reis wint naar Dubai. Het winnende bouwtechnische detail ‘gek’ is onderdeel van het energiezuinige stadsdeelcomplex Leidschenveen- Ypenburg aan de snelweg A12.

Het stadsdeelcomplex is een duurzaam gebouw met een gezond binnenklimaat gecombineerd met energiebesparing.

Groene oplossing
Het is het eerste kantoor in Nederland dat voor de ventilatie gebruik maakt van een grote blikken ooievaar op het dak, die dienst doet als gek.

Het publiek roemt de milieuvriendelijkheid ervan en noemt het een slimme, natuurlijke, duurzame en fraaie oplossing. De gek wordt betiteld als energiebesparend en toekomstgericht, een echte ‘groene oplossing’.

Stemwinnaar
Tevens is er een winnaar getrokken uit de vele uitgebrachte stemmen. De winnende stem is van R. Noordermeer uit Hellevoetsluis. Ook hij gaat een vijfdaagse reis naar Dubai maken voor twee personen.

De prijs is uitgereikt door de hoofdredacteur van Bouwwereld, Peter de Winter, vlak na de BouwBeurs 2009.

Hoofdredacteur Peter de Winter (midden 2x) met winnaars Victor de Leeuw van EGM Architecten (links) en Ricardo Noordermeer (rechts)Hoofdredacteur Peter de Winter (midden 2x) met winnaars Victor de Leeuw van EGM Architecten (links) en Ricardo Noordermeer (rechts)


Award
Het vakblad Bouwwereld wil met deze Bouwtechniek Award vernuft, creativiteit en betrokkenheid belonen van bouwtechnische details. Vaak blijven inspanningen op dat gebied onderbelicht. De vakjury selecteerde de vijf genomineerden, waarna het publiek op de website en op de BouwBeurs via stemmen de winnaar gekozen heeft.

Bekijk hier het winnende project:
Gek zorgt voor natuurlijke ventilatie

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.