Gemeentehuis gebouwd in ronde vorm

Gemeentehuis gebouwd in ronde vorm

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-08-2012

Hardenberg bouwt aan een duurzaam gemeentehuis. Op 10 oktober 2012 (Landelijke dag van de Duurzaamheid) wordt het gemeentehuis officieel geopend. Het gebouw is een ontwerp van de Architecten Cie.

Het nieuwe gemeentehuis wordt ontwikkeld in het centrum van Hardenberg en komt te staan in een parkachtige omgeving. Het gebouw is heel open en transparant met veel invallend daglicht. Het park wordt in het gebouw in meerdere etages doorgetrokken, dat zorgt voor mooie groene verblijfsruimtes en een gezond binnenklimaat. Onder het gemeentehuis komt een parkeergarage die plaats biedt aan ruim 470 parkeerplaatsen.

Architekten Cie

Het gebouw is ontworpen door Bradimir Medic van Architekten Cie en gebouwd door aannemer VolkerWessels. Bijzonder aan het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis is de samenhangende aanpak op het gebied van duurzaamheid, waarbij ook nauw is samengewerkt met architect en aannemer (Design, Build en Maintain). Bij de ontwikkeling van het gemeentehuis zijn alle duurzame maatregelen zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Een van de duurzame maatregelen in het ontwerp is de ronde vorm van het gebouw. Deze ronde vorm past niet alleen mooi in de parkachtige omgeving, maar bespaart ook energie en materialen. Zo is er dankzij de ronde vorm 20 % minder energieverbruik, vanwege het kleinere geveloppervlak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.