Genomineerde prijsvraag zorggebouw onbekend

Genomineerde prijsvraag zorggebouw onbekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-05-2009

Tijdens de bekendmaking van de genomineerden van de internationale architectuur-ideeënprijsvraag ‘The transformation of Health Care’ blijkt er één bij te zitten waarvan de ontwerper onbekend is. De envelop waarin het ontwerp is verstuurd bevat geen enkele aanwijzing wie het ontwerp heeft gemaakt.

De identiteit van de vijfde genomineerde is nog niet achterhaald.

Nieuwe vormen
De prijsvraag, uitgeschreven door Centrum Zorg en Bouw van TNO, werd uitgeschreven om architecten en studenten uit te dagen om een nieuw ontwerp te maken voor een ziekenhuisterrein, dat model stond voor vele vergelijkbare locaties in Oost-Europa. Ziekenhuizen die na de economische omwenteling van de jaren ’90 verouderd zijn, moeten worden herontwikkeld. Ook moeten nieuwe vormen van gezondheidszorg worden gehuisvest.

Na een lange dag van intens debat onder de jury, zijn vijf inzendingen genomineerd voor de prijzen van de internationale architectuur ideeënprijsvraag ‘The transformation of Health Care’, uitgeschreven door Centrum Zorg en Bouw van TNO.

Mondiaal
Inzendingen kwamen binnen vanuit de hele wereld, van Portugal tot China. De jury, voorgezeten door Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, beoordeelde de inzendingen. De criteria waren ondermeer: gedurfde visie, architectonische kwaliteit en aandacht voor de patiënt.

De nominaties zijn:

  • Vital Village (Kirsti Siven & Asko Takala, Finland)
  • MosaiCity (Marie Perin, Engeland)
  • Inside-Out (Paulien Bremmer & Jarrik Ouburg, Nederland)
  • Hospitotality (Dana Ponec, Nederland)
  • Brave New World (onbekend)

Vijf inzendingen werden genomineerd voor de prijzen van in totaal 25.000 euro die op 26 mei worden uitgereikt in de Doelen in Rotterdam. Maar één van hen kan niet worden uitgenodigd, omdat bij het ontwerp geen naambrief was ingesloten. TNO hoopt dat de inzender zich zal melden naar aanleiding van dit bericht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.