Genomineerden NRP Gulden Feniks 2016

Nieuws

Genomineerden NRP Gulden Feniks 2016

Door: Petra Starink | 10-05-2016

Uit 83 inzendingen heeft de jury van de NRP Gulden Feniks 8 projecten genomineerd. In de categorie Renovatie en Transformatie zijn 6 projecten in de race, in de categorie Gebiedstransformatie nog 2. De genomineerde projecten zijn een bewijs van de grote diversiteit aan bestemmingen die herontwikkeling van bestaand vastgoed te bieden heeft. De bekendmaking van de winnaars is 22 juni. Tijdens de uitreiking wordt ook het NRP Gulden Feniks Jaarmagazine 2016 gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld.

Genomineerden gebiedstransformatie

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 8 inzendingen. Hieruit zijn Meyster’s Buiten (Utrecht) en Fort bij Vechten (Bunnik) genomineerd.

Over deze inzendingen zegt de jury: “De aantrekkelijke architectuur en het uitstekende programma maken dat Meyster’s Buiten waardering verdient.”

“Met Fort bij Vechten is een verborgen erfgoed-parel weer tot leven gewekt. Een project met veel potentie.”

Genomineerden transformatie

In de categorie Transformatie kwamen dit jaar 33 inzendingen binnen. De genomineerden zijn Gemeentehuis Zevenaar (Zevenaar), de Timmerfabriek (Schiedam) en Post 120 (Dordrecht).

“De transformatie van de gebouwen van de voormalige tabaksfabriek tot het nieuwe gemeentehuis van Zevenaar is een moedige en originele herbestemming, waarmee de gemeente de monumentale panden voor de gemeenschap heeft behouden.”

“De Timmerfabriek in Schiedam is een voorbeeld van sublieme renovatie van een wederopbouwmonument, waarbij een betrokken ondernemer een architect heeft gevonden met dezelfde passie.”
“Post 120 is van een verguisde dissonant een geliefde plek in Dordrecht geworden. Met een briljante ingreep in de gevel heeft de voormalige betonkolos een open uitstraling gekregen.”

Genomineerden renovatie

In de categorie Renovatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 42 in totaal. Uit een gevarieerd aanbod, nomineerde de jury de projecten Bouw van Jou (Deventer), Circulaire huisvesting Alliander (Duiven) en Building 026 (Arnhem).

“In het project Bouw van jou is er een perfecte verdeling geweest tussen regie van het blok en wat je kunt overlaten aan bewoners. Een heel spannend project.”

“De transformatie van een oud bedrijventerrein tot de Circulaire huisvesting Alliander is spectaculair. Een showcase voor duurzaam transformeren.”,

“Building 026 in Arnhem is een moedig project en belangrijk voor de stad. Het transformeren van een bibliotheek tot hoogwaardige kantoorruimte vraagt in het huidige klimaat om lef.”

Alle inzendingen zijn te bekijken op de www.guldenfeniks.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.