Gepersonaliseerde gevelafwerking met Sto-Ecoshapes

Gepersonaliseerde gevelafwerking met Sto-Ecoshapes

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-03-2015

Architecten die de mogelijkheden van Sto-Ecoshapes willen ervaren kunnen meedoen met een workshop op vrijdag 13 maart.  Sto-Ecoshapes is duurzaam, lichtgewicht en onderhoudsarm. Het is geen plaatmateriaal, geen steen en geen tegel maar een nieuwe technologie. Sto-Ecoshapes  zijn naar eigen wens te ontwerpen en architecten kunnen hiermee een gepersonaliseerde gevelafwerking ontwikkelen. Sto wil graag met een aantal architecten verder bouwen aan de collectie.

Prefab stucvormen

Sto-Ecoshapes zijn prefab stucvormen op basis van minerale componenten. Tijdens het geïndustrialiseerde productieproces kunnen architecten op verschillende momenten zelf ‘aan de knoppen draaien’. De architect kan zelf een kleur, formaat en vorm kiezen. Hij kan bepalen of kleurnuances gewenst zijn en hij personaliseert het materiaal door de keuze van een eigen oppervlaktestructuur of instrooiing. Het resultaat is een persoonlijke vormgeving.

Duurzame oplossing

De Sto-Ecoshapes bestaan uit vijf patronen en achttien kleuren. Om tegemoet te komen aan de vraag naar duurzame prefab gevels, die het bouwproces slimmer en sneller maken, is gezocht naar een alternatief voor conventionele geveloplossingen. Ecoshapes zijn samen ontwikkeld met experts uit de wereld van architectuur, woningbouw en stadsvernieuwing. De designafdeling van Sto heeft deze input vertaald naar een inspiratiecollectie. Sto-Ecoshapes is een duurzame geveloplossing. De productie veroorzaakt vijf maal minder CO2-uitstoot dan een conventionele gevelopbouw en kost drie keer minder energie. Sto producten worden geleverd door Sto-Isoned, specialist op het gebied van gevelisolatie.

De workshop op 13 maart wordt gehouden in de fabriek van Elastoltih in Haaksbergen en duurt een hele dag.

Meer informatie staat op www.sto.nl.

Beeld: www.sto.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.