Gerecycled asfalt voor boot De Ceuvel

Gerecycled asfalt voor boot De Ceuvel

Nieuws
Door: Petra Starink | 01-09-2016

Broedplaats De Ceuvel, BAM en Gemeente Amsterdam hebben gezamenlijk een duurzame bestemming gevonden voor het oude asfalt van de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord. De Klaprozenweg en het Mosplein worden momenteel opnieuw ingericht. Nadat het oude asfalt is gerecycled in de Amsterdamse asfaltcentrale van BAM (ACB), wordt het maandag 5 september verwerkt als ballast op de bodem van de biogasboot van broedplaats De Ceuvel.

Broedplaats De Ceuvel

De Ceuvel is een broedplaats voor innovatie en creativiteit, die voor iedereen open staat en ruimte biedt voor experimenten die duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en leuk maken. De biogasboot, de eerste in de wereld zet organisch afval om in biogas waar op gekookt gaat worden in het restaurant van De Ceuvel.Dit is de volgende stap in de missie van broedplaatsom zoveel mogelijk afvalkringlopen te sluiten en zo bij te dragen aan een transitie naar een duurzame circulaire economie.

Ballast en waterdicht

Het asfalt fungeert niet alleen als ballast, maar maakt de boot tevens waterdicht. Het asfalt bestaat voor 80 procent uit gerecycled materiaal van de Klaprozenweg. Daarnaast past BAM het duurzame LEAB (Laag Energie Asfalt Beton) toe, dat met een aanzienlijk lagere temperatuur wordt geproduceerd, waardoor 30 procent minder CO2-uitstoot optreedt en 30 procent energie wordt bespaard.

Op 5 september wordt het asfalt aangebracht in de boot. Om 11.30 is er ontvangst en een introductie op broedplaats De Ceuvel, daarna vertrek per boot voor verwerking asfalt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.