Gerko wint Gyproc Trophy 2007

Gerko wint Gyproc Trophy 2007

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-10-2007

De Gyproc Trophy 2007 is toegekend aan Gerko projectafbouw voor de realisatie van het Agora Theater in Lelystad. Het interieur van dit complexe ontwerp van UNStudio uit Amsterdam is uitgevoerd door dit montagebedrijf van Maurits Kooistra uit Witmarsum.

Het Agora Theater toont de veelzijdige toepasbaarheid van Gyproc Metal Stud systemen. De esthetische kwaliteiten van gipskartonplaat komen hier ten volle tot uiting. De systemen zijn zowel rond en glooiend als vlak en hoekig en altijd superglad toegepast. Niet alleen de esthetische, maar ook de akoestische en brandwerende bijdrage van de Gyproc systemen zijn in het project toegepast.

Complexe maatvoering
De vormgeving van het Agora theater was een uitdaging voor de binnenafbouw. Gerko projectafbouw heeft het ontwerp met veel vakmanschap vertaald naar de realiteit. De maatvoering bij dit werk was zeer complex, geen enkele wand is recht. Veel oplossingen en talloze details zijn tijdens de bouw uitgedacht en uitgevoerd.

Unaniem besluit
Met name de akoestische wanden in de theaterzaal zijn heel detaillistisch en kunstig gemaakt. Maar ook de foyer met soms rechte, soms ronde of getordeerde oppervlakken die als vloeiende lijn naar boven voeren.
Op grond van de combinatie van uitvoering, talent, vakmanschap, architectuur en daarbij het specifieke gebruik van de Gyproc systemen, is de jury unaniem tot de keuze voor Gerko projectbouw gekomen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.