Gesigneerde tegels voor dak Fundatie

Gesigneerde tegels voor dak Fundatie

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-02-2013

De  spectaculaire ellipsvormige opbouw ‘het Oog’ die Hubert Jan Henket voor Museum de Fundatie in Zwolle heeft ontworpen, krijgt de komende maanden 55.000 keramische tegels. De wit/lichtblauwe tegeltjes (gemaakt door Koninklijke Tichelaar Makkum) zullen boven op de opbouw worden geplaatst.

Ieder die het wil kan de komende maanden tegen aanbetaling van 10 euro ‘ tegelzetter ‘ worden. Tegelzetters krijgen de mogelijkheid om hun naam of boodschap op de achterkant van een tegel te zetten voor deze het dak op gaat.

De teksten verdwijnen in het dak maar de tegels zullen eerst gefotografeerd worden en dan op de Facebookpagina van het museum worden gezet.

Donaties die met deze crowfunding actie worden verkregen zullen door het museum worden besteed aan de inrichting van de uitbreiding en aan de tentoonstellingen die de komende jaren in het Oog te zien zullen zijn.

Deze actie is door het museum opgezet in samenwerking met communicatiestudenten van Windesheim in Zwolle en BAM Utiliteitsbouw bv Regio Oost.

Voor meer informatie kijk op de website van Museum de Fundatie

museum zwolle580

 

Op de foto tekent Erben Wennemars het eerste tegeltje voor het dak van de fundatie, naast hem Ralph Keuning, de directeur van de Fundatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.