Getrapte bouw appartementen De Verbinding in Ede

Nieuws

Getrapte bouw appartementen De Verbinding in Ede

Door: Petra Starink | 27-01-2020

MIX architectuur ontwierp appartementencomplex De Verbinding op het terrein van de voormalige Simon Stevinkazerne in Ede, hier worden 500 woningen gebouwd in de nieuwbouwwijk Simon Stevin. Door de vloeiende vormen en 2 getrapte gebouwen is het complex een aparte verschijning.

Ontwerp van MIX architectuur

Het ontwerp van MIX architectuur is ingegeven door de locatie in het park dat de wijk doorkruist, op de grens van de stad en natuur. Door de positie en bewerking van de 2 getrapte parkvilla’s is er een spel ontstaan met het omliggende landschap. De gebouwen lijken elkaar te omarmen en creëren samen een collectieve buitenruimte. Tegelijkertijd biedt de ruimte tussen de elementen een interessante doorkijk in het park en vrij zicht vanuit de appartementen.

Vloeiende lijnen

De afgeronde vormen en vloeiende lijnen verzachten de contouren, waardoor het park ontspannen langs en tussen de gebouwen door vloeit. Elk appartement ligt aan een afgeronde hoek, zodat je vanuit iedere woonkamer vrij uitkijkt op het omliggende groen. De aansluitende, meerzijdige terrassen vormen als bijzondere buitenkamer de schakel tussen woning en natuur.

Bakstenen en houten lamellen

Het heldere lijnenspel met de vloeiende, organische vormen wordt doorgezet in de plint van het gebouw. Vanuit het park loopt het maaiveld tussen de gebouwen schuin omhoog. De combinatie van bakstenen en verticaal geplaatste houten lamellen in de gevel versterkt het landschappelijke karakter van De Verbinding. De witte, horizontale banden geven het gebouw een mooie geleding.

Getrapte opbouw

De 24 appartementen zijn ondergebracht in twee gebouwen en variëren in oppervlakte van 125 tot 200 vierkante meter. Door de flexibele opzet is het mogelijk om per verdieping andere indelingen te maken. In de basis heeft elk gebouw drie appartementen per verdieping. Door de getrapte opbouw bevinden zich in de vierde laag twee appartementen per verdieping en heeft elk gebouw één topappartement op de vijfde laag. De individuele bergingen en de gebouwde parkeerplaatsen zijn landschappelijk ingepast onder het gebouw. De Verbinding is in opdracht van Bouwbedrijf van Ree ontworpen.

Fotografie: MIX architectuur bv, Ede

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.