Gevelbekleding 3D cladding verder ontwikkeld

Gevelbekleding 3D cladding verder ontwikkeld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-06-2009

Voestalpine Polynorm gaat door middel van een workshop met vijf kunstenaars haar 3D gevelbekleding verder onwikkelen. In deze driedaagse workshop wordt op zoek gegaan naar de grenzen van techniek en vormgeving in de proeffabriek van Polynorm.

Polynorm noemt de samenwerking tussen architectuur, kunst en automotive industrie ‘uniek’. Lange tijd werd immers de architectuur gedomineerd door een vormgevingstaal waarin vrije vormen, licht en ruimtelijkheid geen plaats hadden.

Dit staat in contrast met de ontwikkelingen in de automotive industrie, waarbij vormgeving telkens de techniek tot het uiterste drijft. Dat maakt het bijzonder dat juist nu met productietechnieken uit de automotive industrie de vrije vormgeving in de architectuur nieuw leven wordt ingeblazen.

3D Cladding
In april van dit jaar lanceerde Voestalpine Polynorm de nieuwe businessunit voor de architectuur; 3D Cladding. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de technologisch geavanceerde automobielindustrie waarin de producent groot geworden is, en de zich snel ontwikkelende gevelsector (cladding).

Met haar productiemiddelen, kennis en ervaring zegt het bedrijf alles in huis te hebben om de innovatie in deze branche in een stroomversnelling te brengen.

Proeffabriek
In een speciaal daarvoor ingerichte proeffabriek wordt geëxperimenteerd met nieuwe materialen zoals moderne sandwichpanelen, combinaties van verschillende metaalsoorten en speciale voorbewerkingen, coatings en prints.

Ook aan de gereedschapskant wordt sterk geïnnoveerd, door toepassing van hybride technieken en technieken uit de rapid prototyping. Hiervoor is slimme engineering nodig, waarbij dankbaar gebruik word gemaakt van kennis uit de automotive industrie.

Bron: Metaalmagazine.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.