Gevelrenovatie WTC Rotterdam

Nieuws

Gevelrenovatie WTC Rotterdam

Door: Petra Starink | 23-10-2019

Volgende week begint de renovatie van de gevel van World Trade Center Rotterdam. BiermanHenket architecten hebben in opdracht van eigenaar Bouwinvest een masterplan voor de revitalisatie van het WTC ontwikkeld. De werkzaamheden zijn onderdeel van het masterplan om het WTC toekomstbestendig te maken. Kozijnen worden vernieuwd, de gevel gereinigd en het glas vervangen voor een duurzamere variant. De keuze voor deels zonwerend glas levert een flinke CO2 besparing op van maar liefst 30 ton per jaar. Daarnaast zorgen de monumentaal ogende kozijnen voor een aantrekkelijk straatbeeld.

Behouden van monumentale uitstraling

Het voormalige beursgedeelte van WTC Rotterdam dateert uit 1939-1940. Het is daarmee een van de weinige vooroorlogse gebouwen die de stad rijk is. Bij de renovatie van de gevel wordt niet alleen gekeken naar het behouden van de monumentale uitstraling.  “Doordat we flink inzetten op duurzaamheid, houden we ook rekening met de toekomstige generaties die gebruik gaan maken van dit Rotterdams icoon” aldus Eveline van Steenbergen, Managing Director van World Trade Center Rotterdam. Hoewel de laagbouw van WTC Rotterdam als Rijksmonument niet verplicht is een energielabel te hebben, zet eigenaar Bouwinvest zich in voor een verduurzamingsslag.

Gevelrenovatie

De kantoren krijgen zonwerende beglazing en worden de aluminium kozijnen vernieuwd. De gevel wordt opgeschoond. De gevelrenovatie aan de Meentzijde wordt naar verwachting binnen vijf maanden afgerond, waarna ook de gevel aan de kant van Rodezand en de Coolsingel worden aangepakt.

Onderdeel masterplan WTC

De gevelrenovatie is onderdeel van het grote masterplan dat het gehele WTC Rotterdam toekomstbestendig gaat maken. Zo wordt onder meer de hoofdentree aan de kant van de Koopgoot compleet vernieuwd en gemoderniseerd. Ook van binnen ondergaat het entreegebied een flinke metamorfose. Huurders worden voorzien van nog meer faciliteiten, zoals een bedrijfsrestaurant en citygym. Bezoekers van Rotterdam kunnen na de verbouwing overnachten in het gloednieuwe hotel.

Fotografie: Gerrit Vermeulen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.