Gevelvariatie in Blok ’t Schriksel

Nieuws

Gevelvariatie in Blok ’t Schriksel

Door: Petra Starink | 03-08-2016

Rondom de Sint-Jacobskapel in Venlo is Blok ’t Schriksel gebouwd in samenwerking tussen Woonwenz en Bouwbedrijven Jongen. Het plan is ontwikkeld door Echo architectuur in Eindhoven. De woningen liggen in carrévorm rondom een af te sluiten binnenterrein met ondergrondse parkeergarage. ’t Schriksel heeft een hoogwaardige architectuur met veel variatie in gevels, nokhoogten en kleur en materiaalgebruik. De woningen aan het Maasschriksel refereren door hun uitstraling aan de oude handelshuizen die hier vroeger stonden.

Blok ’t Schriksel is de derde afgeronde bouwfase in binnenstadswijk Q4. Het eerste project. Blok Bergstraat, werd in 2013 opgeleverd. Een jaar later volgden in één bouwfase Poppodium Grenswerk en het naastgelegen Perenhof. Met de bouw van Blok ’t Schriksel is een aaneengesloten bebouwd gebied van de Peperstraat tot aan de Bolwaterstraat ontstaan.

In de bestaande vleugel achter de Sint-Jacobskapel liggen 4 ruime loftwoningen in het koopsegment, gebouwd door Jongen. Een van deze woningen is bij de Jacobskapel getrokken en wordt door de eigenaren van de Jacobskapel, Studio Denk en architect Joost Reijnen, gebruikt en deels verhuurd als kantoorruimte. Voor Stichting Daelzicht bouwde Jongen een complex met 18 zorgappartementen.

Stadstuin

Woningcorporatie Woonwenz realiseerde in ’t Schriksel 9 ruime eengezinswoningen en 10 zogenaamde atelierwoningen in het huursegment. Deze laatste, 4 bouwlagen tellende, woningen hebben een eigen atelierruimte op de begane grond. Alle huur- en koopwoningen hebben 3 of 4 slaapkamers en een eigen stadstuin aan het binnenterrein.

Investering

De komende jaren willen de gemeente Venlo, Woonwenz en Jongen blijven investeren in Q4. De Bergstraat wordt afgebouwd waarmee een invulling komt voor het ‘gat’ aan de Westzijde van de straat. Er is gestart met het maken van een bouwplan voor 4 woningen op deze locatie. Naar verwachting worden deze woningen eind 2017 opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.