Gezonde ecologische villa

Gezonde ecologische villa

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-08-2009

Op 29 augustus 2009 presenteren ARHK en Thijs Murré hun ecologische villa (“LIFE H01”) op The Summer Fair. LIFE H01 is het resultaat van hun gedeelde visie. Centraal staat bewust wonen, milieu en exclusiviteit.

Duurzaam materiaalgebruik
ARHK en Murré maken met de villa definitief een einde aan het denkbeeld dat duurzaam alleen “geiten wollen sokken” kan betekenen. De villa combineert op een unieke manier natuurlijk, industrieel en duurzaam materiaalgebruik. LIFE H01 staat voor bewustzijn van de wisselwerking tussen mens en milieu. Bijzonder is een geïntegreerde energieproducerende kas waar naast gewassen, warmte en energie zelfs water geproduceerd wordt. De villa is vrijwel geheel zelfvoorzienend en daardoor kostenbesparend. Voor duurzaamheid zijn zes toetsstenen opgesteld waaronder energie, water en emissies. De bouwmaterialen en de afwerking van de villa zijn gebaseerd op het “cradle 2 cradle” principe. Dat wil zeggen dat materialen en voorzieningen veilig en gezond zijn en hoogwaardig kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of een voedende functie hebben.

Futuristische architectuur
Met het exclusieve uiterlijk vormt de villa een inspiratiebron voor bewust zijn van je leefomgeving en van wat de natuur je biedt. Autonoom kunstenaar en creatief ontwerper Thijs Murré werkt het liefst met natuurlijke, organische en duurzame producten. Met zijn werk geeft hij een voorbeeld van hoe het anders zou kunnen in de maatschappij. Bewustzijn is zijn manier van leven geworden. Het Amsterdamse architectenbureau ARHK wordt geleid door Jorg Arntz en Sebastian Hardeveld Kleuver. Hun ontwerpen kenmerken zich door het contrast tussen moderne, futuristische architectuur en het gebruik van natuurlijke materialen. ARHK begeleidt in zijn projecten het gehele ontwerp- en bouwtraject van opdracht tot oplevering. Hiertoe behoren ontwerpen, technische tekeningen, budget-, bouw- en projectbegeleiding.

Bron en foto: ARHK

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.