Giesen wint Architectuur Prijs Achterhoek

Giesen wint Architectuur Prijs Achterhoek

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-11-2008

Het woonhuis van Sander Giesen uit Doetinchem won vrijdagavond de Architectuur Prijs Achterhoek 2008. Uit drie genomineerden koos de jury voor dit ‘stoere, functionele en gezellige huis’.

De jury was van de inzending op papier nog niet echt onder de indruk, maar dat veranderde tijdens het bezoek aan het huis. Toen pas kwamen de aantrekkelijke kanten van de woninge naar voren, ‘zoals de patio tussen het hoofdvolume en het half verzonken slaapgedeelte’.

Zonering
Het juryrapport rept van ‘mooi en opvallend materiaalgebruik’. Vooral de kunststof achterwand laat mooi licht door al wensten sommige juryleden hier en daar in die wand een doorzichtige strook.

De plattegrond is mooi helder. De woonkamer is door de goede zonering met massief houten scheidingswanden heel mooi. Met name ook door de prachtige lichtval. Het is een ruimtelijk en toch intiem geheel.”

Minpuntje
Het huis is door de architect zorgvuldig gedetailleerd. ‘Jammer dat de trap aan de voorkant van het huis te weinig aandacht heeft gehad.’

Giesen wint hiermee voor de derde keer deze vakjuryprijs. De jury noemt dit feit een bewijs van de constante kwaliteit van zijn werk.

Nominaties
Aan de Architectuur Prijs Achterhoek deden dit jaar 28 projecten mee. De jury sprak van een ‘architectonisch opzicht matig jaar bij de gebouwen die zijn ingezonden. De onderwerpen liggen dichter bij elkaar dan anders.’

De jury heeft uit de aanmeldingen 12 projecten bezocht en daaruit kwamen, buiten de winnaar, nominaties voor een woonhuis in Aalten van Rob Klein Goldewijk uit Eibergen en de herontwikkeling van het stationsplein in Zutphen door S2 Architecten uit Amsterdam en BDP.khandekar Stadontwikkeling uit Benthuizen.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Architectuur Prijs Achterhoek 2008

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.