Gispen 99 jaar

Gispen 99 jaar

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 09-09-2015

Medewerkers van de Stichting Gispen Collectie geven uitleg over het tentoongestelde meubilair. Ook beantwoorden zij vragen over uw Gispen meubilair. Neem daarvoor uw meubelstuk, of een goede foto ervan, mee naar het oude stadhuis van Culemborg.In september bestaat de firma Gispen 99 jaar. Op 12 en 13 september tijdens Open Monumentendag is er in het oude stadhuis van Culemborg een overzicht van de belangrijkste meubelstukken  te zien die door het bedrijf Gispen zijn gemaakt.

Buismeubilair en lichtkronen

Van het beroemde buismeubilair van Willem Hendrik Gispen uit de jaren dertig tot en met de Nimbus en Incus bureaustoelen uit de jaren tachtig. In de Schutterszaal hangen nog altijd de unieke lichtkronen die Gispen in 1949 speciaal voor deze ruimte maakte, en in de gewelfde kelder wordt voor het eerst een compleet bewaard Gispen interieur van een oogarts uit Delft tentoongesteld. De inrichting van de wachtkamer en praktijkruimte dateert uit 1950.

Gispen meubilair thuis

Medewerkers van de Stichting Gispen Collectie geven uitleg over het tentoongestelde meubilair. Ook beantwoorden zij vragen over uw Gispen meubilair. Neem daarvoor uw meubelstuk, of een goede foto ervan, mee naar het oude stadhuis van Culemborg.

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 13 september van 12.00 tot 16.00 uur. Adres is Stadhuis, Oude Vismarkt, Culemborg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.