Glazen gevel MVRDV genomineerd

Nieuws

Glazen gevel MVRDV genomineerd

Door: Petra Starink | 02-08-2016

Op het World Architecture Festival dat van 16 tot en met 18 november 2016 in Berlijn wordt gehouden is de glazen gevel van een winkel in de PC Hooftstraat naar ontwerp van architectenbureau MVRDV genomineerd in de categorie ‘Shopping’. MVRDV heeft concurrentie van nog 5 projecten. Op de shortlist van de WAF staan totaal 343 projecten die meedingen naar een prijs in diverse categorieën.

Glazen gevel

De gevel van de winkel is nieuw opgetrokken in glazen bouwstenen, glazen kozijnen en glazen architraven in een vormgeving die aansluit op de bouwstijl van de oorspronkelijke gesloopte panden en de nog bestaande belendende panden. Het idee en het ontwerp zijn van architectenbureau MVRDV, uitgewerkt in een team met Gietermans & Van Dijk Architecten, TU Delft, Brouwer & Kok ingenieurs, ABT Raadgevende Ingenieurs, Poesia (onderdeel van Vetreria Resanese) glasfabrikanten uit Italië en aannemer Wessels Zeist.

De winkel wordt tijdelijk geëxploiteerd door het Franse modehuis Chanel.

World Architecture Festival

Het World Architecture Festival is het grootste internationale evenement voor architecten. Tijdens het WAF in november wordt de winnaar in de categorie ‘Shopping’ bekend gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.