Glazen gevel woongebouw De Generaal

Nieuws

Glazen gevel woongebouw De Generaal

Door: Petra Starink | 23-06-2016

Mei architects and planners transformeert het voormalige hoofdkantoor van de belastingdienst aan de Steenvoorderlaan in Rijswijk tot woongebouw ‘De Generaal’. Samen met EyeOnProperty hebben ze een plan ontwikkeld om de kantoren te transformeren naar een royaal, flexibel en duurzaam appartementengebouw, dit op initiatief van Aertgeerts Bouwgroep. Kenmerkend is de glazen gevel met verdiepingshoge ramen.

Glas van vloer tot plafond

Het appartementengebouw biedt ruimte aan ongeveer 192 woningen, met oppervlaktes variërend van 70 tot 100 m2 verdeeld over 17 bouwlagen. Het betreft 2- en 3-kamerappartementen voorzien van veel comfort en een individuele buitenruimte. Met een verdiepingshoogte van 3 meter en glas van vloer tot plafond krijgen de appartementen een unieke ruimtelijke kwaliteit.

Een deel van de begane grond is bestemd voor commerciële voorzieningen. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke en actieve plint die zorgt voor een verbetering van de openbare ruimte en de aansluiting  op de omgeving. In de bestaande kelder worden de individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd. De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2018.

Jack Block methode

Het kantoorpand is gebouwd in 1966 volgens een vernieuwende Betonbouw constructie (de zogenaamde Jack Block methode). Een ‘Jack Block gebouw’ wordt omgekeerd gebouwd. Men begint bij de dakverdieping die vervolgens via hydraulische vijzels omhoog geduwd wordt. Vervolgens wordt de onderliggende verdieping gebouwd en omhooggeduwd.

Opdrachtgever: Aertgeerts Bouwgroep
Ontwerp en proces: Mei architects and planners & EyeOnProperty

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.