Global Home tijdens Architectuur Filmfestival Rotterdam

Global Home tijdens Architectuur Filmfestival Rotterdam

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 06-10-2015

Architectuur filmfestival RotterdamVan 8 t/m 11 oktober vindt in filmtheater LantarenVenster de achtste editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam AFFR plaats. Het thema is Global Home. Met ruim honderd internationale documentaires en speelfilms, en verschillende debatten, lezingen en seminars biedt het festival een podium voor de discussie over de stad en de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling.

Film is een van de meest toegankelijke media om de complexiteit van stedenbouw en architectuur aan de orde te stellen. Door de films in een specifieke context te programmeren en hieraan debatten met filmmakers, architecten, filosofen en stedenbouwkundigen te verbinden, is het festival toegankelijk voor een breed en internationaal publiek

AFFR is opgebouwd uit verschillende thematische programmaonderdelen waarin de actualiteit resoneert. Sommige films laten de nieuwste tendensen binnen cinema en architectuur zien, andere films zijn meer analytisch of juist kritisch van aard.

Global Home

De definitie van het huis en het thuisgevoel zijn onderhevig aan de veranderingen in de wereld. Het reizen is makkelijk geworden en tegelijkertijd kan alles met een druk op de knop vanachter het bureau worden opgelost. ragen die gesteld kunnen worden zijn: hoe verandert de stad ten gevolge van het toenemend tijdelijk verblijf? Hoe gaat de nieuwe (netwerk) stad eruit zien? Hoe maak je een thuis als je ontheemd bent, en wordt de stad van de toekomt een groot hotel? Aan de hand van films bediscussieert AFFR de stad van de toekomst met filmmakers, filosofen en onderzoekers.

Films die vertoond gaan worden zijn o.a. Concrete Love (Maurizius Staerkle-Drux, 2014) volgt de dagelijkse routine van de 94 jarige architect Gottfried Böhm en schildert een intiem portret van de architect en de complexiteit en onafscheidelijkheid van werk, liefde en kunst en Concrete Stories (Lorentz Findeisen, 2014) waarin de bewoners van ‘betonnen woningen’ in Europa vertellen over hun leven in de industriële sociale woningbouw.
Meer informatie en het programma op www.affr.nl

Video Concrete Love van Maurizius Staerkle-Drux

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.