God’s Loft wint Space Award

God’s Loft wint Space Award

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-03-2014

Architect Ronald Olthof van LKSVDD architecten  heeft met God’s Loft de ‘ Annual Residential Space Award’  gewonnen. Deze award maakt onder deel uit van de ‘Modern Decoration International Media Awards’. De jury koos uit ruim 4000 projecten dit herbestemmingsproject in de categorie interieur woongebouwen.

Herbestemming

God’s Loft is een voormalige kerk in Haarlo, die verbouwd is tot een loftwoning waar architect Olthof zelf woont. Uitgangspunt voor het ontwerp vormde de aanwezige kwaliteiten van het monument uit 1928: de karakteristieke voorgevel, de klokkentoren met uurwerk, het volume, de beeldbepalende ligging aan de rand van het dorp en kenmerkende details als de houten kapconstructie,  oude paneeldeuren en de toogramen met glas-in-lood. Het is gelukt om met een beperkt budget de kerk te transformeren.  Het concept luidde; strippen, isoleren (Rc 4,0) en meubileren. De uitvoering verbeeldt het motto van de architect: Koester het kind in jezelf, blijf puur, speels en ondeugend.

Pure materialen

De toegepaste materialen zijn puur, sober, functioneel en budgettair. Beton op de vloer, de originele houten vloerdelen uit de kerk op de stairway to have fun, rvs keukenelementen, een hardglazen scheidingswand om openheid te behouden,en  wit stucwerk om zoveel mogelijk licht naar binnen te krijgen.

Het project God’s Loft is gepubliceerd in ArchitectuurNL 1/2013.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.