Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt huisvesting politie Hilversum

Nieuws

Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt huisvesting politie Hilversum

Door: Petra Starink | 08-06-2020

Gortemaker Algra Feenstra heeft de aanbesteding gewonnen voor de nieuwe huisvesting voor de politie, de gezamenlijke meldkamer Midden-Nederland en IRCC midden in het centrum van Hilversum. Het architectenbureau heeft een visie neergelegd voor de nieuwe huisvesting. Samen met de politie in Hilversum start nu de uitwerking van de visie tot een ontwerp. Transparantie, verbinding en een menselijke schaal zijn belangrijke aspecten voor deze uitwerking.

Modulaire gevel

De modulaire gevel zal transparant zijn waar het kan en gesloten waar dit nodig is. Bovenlichten zorgen voor daglicht op werkplekken waar privacy noodzakelijk is. Houten lamellen filteren licht, bieden bescherming tegen directe inkijk en zorgen voor beveiliging bij te openen delen. Met deze visie voor het gevelontwerp brengen we de kleine schaal van de binnenstad terug in het gebouw. Hierdoor komt het in verbinding te staan met de omgeving en de samenleving.    

Groot atrium

Voor de gebruikers en de bezoekers van het gebouw is het van belang dat er een gezonde werkomgeving is en er onderlinge verbinding mogelijk is. In het ontwerp wordt gekeken hoe er een groot atrium ontworpen kan worden waarin efficiënt kan worden samengewerkt. Zoals elkaar passeren tijdens het halen van een kop koffie en hier op een informele manier samenwerken met verschillende disciplines. 

Houten constructie

Gestreefd wordt naar een duurzaam gebouw. De ambitie van Gortemaker Algra Feenstra is gesteld op een volledig houten constructie van het gebouw. In samenwerking met MACOBO STABO, LBP Sight en Bureau B+B. Waarbij Bureau B+B goed bekend is met de locatie door hun gerealiseerde ontwerp van de herinrichting van de Groest in Hilversum.

Beeld: Gortemaker Algra Feenstra

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.