Gouda spreekt zich uit over ziekenhuisterrein

Gouda spreekt zich uit over ziekenhuisterrein

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-07-2008

Inwoners van Gouda kunnen hun voorkeur uitspreken voor de herontwikkeling van de huidige ziekenhuislocatie Sint Jozef. Via de website www.zowilikwonen.nl kunnen Gouwenaars aangeven hoe zij denken over de inrichting van het gebied en de architectuur van de woningen.

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt AM Vastgoedontwikkeling om de definitieve planvorming te laten aansluiten op de wensen van de toekomstige bewoners en gebruikers.

Visie
AM heeft de architectenbureaus Charles Vandenhove en Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt (ontwerp op de foto) ingeschakeld voor het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp. Met de uitkomsten van de enquête zullen beide architecten hieraan een verdere uitwerking geven. In de ontwerpvisie is alleen vastgesteld dat het terrein een stedelijke invulling krijgt met ruimte voor stadswoningen en appartementen in het hogere prijssegment.

Stedelijke woonbuurt
AM wil de Sint Jozef locatie transformeren in een bijzondere stedelijke woonbuurt. Na het vertrek van het ziekenhuis naar de nieuwbouw op de Bleulandlocatie in 2010 wordt de bestaande bebouwing gesloopt en het terrein gereed gemaakt voor wonen. Het monumentale hoofdgebouw blijft behouden en krijgt een nieuwe functie. Op het achtergelegen terrein verrijzen zo’n 150 stadswoningen en appartementen in een hoogwaardige setting.

De vastgoedontwikkelaar zoekt bewust de dialoog met een grote groep Gouwenaars om te inventariseren hoe zij denken over de invulling van de Sint Jozef locatie. Wordt het een gezellige gemêleerde buurt of een rustig woondomein? Krijgt de openbare ruimte een harde, meer stenige of juist groene invulling? Krijgt de wijk een eigentijdse moderne of meer klassieke uitstraling?

Daarnaast krijgen belangstellenden de gelegenheid in de webenquête specifieke woonwensen kenbaar te maken. Behalve in termen van het aantal slaapkamers en de grootte van de woonkamer, krijgen zaken als parkeren, buitenruimte en werken aan huis eveneens aandacht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.