Gratis software Autodesk

Gratis software Autodesk

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-11-2010

Leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware Autodesk heeft start-up Echotect uit Hoofddorp uitgenodigd mee te doen aan het Clean Tech Partner Program. Met dit programma kunnen bedrijven in de schone technologie-sector zoals Echotect, profiteren van de software die Autodesk vrijwel gratis ter beschikking stelt.

Software-leverancier Autodesk erkent het belang van de clean tech-sector voor een duurzame toekomst. Daarom heeft de Amerikaanse multinational het Autodesk Clean Tech Partner Program ontwikkeld. In het kader van dit programma stelt Autodesk software ter waarde van € 120.000 ter beschikking aan startups in de clean tech-sector voor een symbolisch bedrag van nog geen 50 euro. Voor dat bedrag krijgen deelnemende bedrijven beschikken over AutoCAD Inventor Professional, Autodesk Showcase, Autodesk Vault Professional, Autodesk Revit Architecture, Autodesk Alias Design, Autodesk Algor Simulation en Autodesk Inventor Publisher.

Stenencomposiet
Echotect is een van de Nederlandse deelnemers aan het programma. Echotect is een start-up die een procédé ontwikkelde om oude petflessen samen met gruis van kwarts of marmer tot stenencomposiet te verwerken. Het bedrijf zet dit procédé in de markt door voor zijn klanten de productielijnen te ontwerpen die kwartsvervanger Nuroq, marmervervanger Echoroc en kwarts-marmermix Mixroq produceren. Het resultaat is een product dat hetzelfde lijkt als natuurlijk steen, zegt Stephen Eastwood, CEO van Echotect. In tegenstelling tot natuurlijk steen is het materiaal niet poreus, kan het net zo makkelijk schoongemaakt worden als plastic en is het 100 procent recycleerbaar.

Echotect heeft zijn product ontwikkeld met de missie de bestaande markt voor bouwmaterialen te verrijken met duurzame materialen. Om dat te bereiken, heeft het bedrijf drie zwaarwegende criteria geformuleerd voor zijn producten: ze moeten een betere performance bieden dan reeds bestaande producten, zowel de producten als het productieproces moeten duurzaam en recycleerbaar zijn en de producten moeten onschadelijk zijn voor het milieu.

Bekijk hier de video van digital prototyping

“Het is duidelijk dat een beeld meer zegt dan duizend woorden,” aldus Stephen Eastwood. “Digital prototyping is dan ook van groot belang voor ons; het stelt ons in staat onze klanten zowel de technologie achter ons product als de mogelijke toepassingen in de verschillende markten te tonen. Een van de speerpunten van ons beleid is een kwalitatief hoogwaardig eindproduct, dat recht doet aan onze innovatieve technologie. Daarom waren we ook zeer blij met het Clean Tech-programma en de pakketten AutoCAD Inventor, Electrical en Mechanical die we in het kader daarvan hebben aangeschaft. Met deze pakketten decimeren we de tijd die we normaal gesproken nodig hadden voor het ontwerp van de productielijnen. Om nog maar niet te spreken van de veel snellere materiaaltests.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.