GreenCalc+ en Breeam-NL gaan samen

GreenCalc+ en Breeam-NL gaan samen

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-06-2011

GreenCalc+ en Breeam-NL hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op de Provada-beurs.

De eigenaren van de labels willen gebouwen met één meetgraad gaan beoordelen op duurzaamheid.De integratie maakt het mogelijk om op een eenvoudige en snelle manier een indruk te krijgen van de duurzaamheid van een gebouw.

Belangrijke mijlpaal
De integratie voorziet in een belangrijke behoefte van de markt. Het nieuwe hulpmiddel maakt het namelijk mogelijk om in een vroege ontwerpfase al uitspraken te doen over de duurzaamheid van een project. Als dat gewenst is, kan daarna alsnog het officiële Breeam certificeringstraject doorlopen worden.

Rijksgebouwendienst draagt bij
De Rijksgebouwendienst is één van de initiatiefnemers geweest van Greencalc, vanuit de behoefte om duurzame huisvesting concreet en zo goed mogelijk kwantificeerbaar te maken.

Continuïteit voor GreenCalc-gebruikers gewaarborgd
DGBC en DGMR hebben onder andere afgesproken dat zij in gesprek gaan met de gebruikers van GreenCalc+ om de continuïteit van het gebruik van de rekenmethode te waarborgen.  “Samen staan we voor een verregaande verduurzaming van Nederland, dus uiteraard is het belangrijk dat we blijven voorzien in de behoeften van de  GreenCalc+-gebruikers”, zegt DGBC-directeur Stefan van Uffelen.

Breeam-NL: voor aanbestedingen
Met de nieuwe methode kunnen beoordelaars straks in enkele uren tijd een indicatieve duurzaamheidsscore bepalen voor een bouwproject. “Je kunt deze inzetten bij aanbestedingen en in het ontwikkelproces van bouwprojecten. Wil je weten of je project voldoet aan de uitgangspunten van Breeam, maar is er bijvoorbeeld geen budget of geen reden voor een uitgebreid traject dat leidt tot een officiële certificering, dan biedt de nieuwe methode de oplossing”, legt van Uffelen uit. Te denken valt bijvoorbeeld aan panden in eigen beheer, waarvan de eigenaar wil weten waar hij qua duurzaamheid staat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.