Groen als bouwmateriaal

Groen als bouwmateriaal

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-02-2013

Donderdag 14 februari wordt de expositie ‘ Een reis naar Parijs’ in het ABC  Architectuurcentrum Haarlem geopend.

De expositie ‘Een reis naar Parijs’ is een initiatief van het ABC en de werkgroep CO2-OO, bestaande uit architecten, landschapsarchitecten, beleidsadviseurs en milieuwetenschappers. De werkgroep CO2-OO zet de mogelijkheden en beperkingen van groen op een rij en toont aan welke kansen er bestaan voor het optimaliseren van de prestaties van groen als bouwmateriaal.

Ons landschap is in ras tempo verstedelijkt. Zo is een reis van Haarlem naar Parijs tegenwoordig vooral een reis langs een conglomeraat van steden, havens en industriegebieden. Er heeft een ongekende metamorfose plaatsgevonden, waardoor er nieuwe of verhevigde milieuproblemen zijn ontstaan die niet door het landelijk gebied alleen kunnen worden opgelost. Er zijn gerichte maatregelen nodig in de stad.

In het kader van de expositie wordt op zondag 3 maart om 14.30 uur een publieksgesprek georganiseerd. Bewoners, beleidsmakers en bestuurders van Haarlem worden uitgedaagd wensen en verlangens voor vergroening van hun stad kenbaar te maken. Het gesprek staat onder leiding van Gabriël Verheggen (directeur ABC).

Adres: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.