Groen licht bouw Focus Filmtheater

Nieuws

Groen licht bouw Focus Filmtheater

Door: Petra Starink | 26-10-2016

De plannen voor het nieuwe Focus filmtheater Arnhem op het Kerkplein en de stadswoningen op het plein kunnen doorgaan. Het ontwerp voor het filmtheater is van DP6 architectuurstudio. Woensdag 26 oktober 2016 heeft de Raad van State in Den Haag de bezwaren tegen bebouwing op het Kerkplein in Arnhem verworpen. Focus krijgt 5 filmzalen met ongeveer 400 stoelen.

Eusebiustoren zichtbaar door glasdak

Voor de oorlog was het Kerkplein bebouwd en liep op de plek waar het gebouw moet komen een historisch straatje, de Torensteeg. DP6 brengt deze steeg terug in het nieuwe gebouw, op zo’n manier dat het zicht op de Eusebius optimaal in stand blijft. Vanaf de grote publiekstrap die naar de zalen leidt, is de Eusebiustoren door het glasdak voortdurend zichtbaar. De trap ontsluit alle zalen en het dakterras, waar buiten film gekeken kan worden. Het gebouw van DP6 vormt een mooie schakel tussen de historische binnenstad, het wederopbouw gebied en de Rijn.

Realisatie in 2018

Het filmhuis moet in het voorjaar van 2018 klaar zijn. De markt verhuist als gevolg van het plan van Kerkplein naar Markt. Deze uitbreiding maakt het mogelijk om het filmculturele aanbod op het niveau te brengen en biedt veel meer mogelijkheden om samen te werken met andere kunstdisciplines.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.